Klari Tolnay

Klari Tolnay
1914 - 1998

Klari Tolnay  Hungarian Actress

00

Who is she dating right now?

Rest in peace.

Relationships

Klari Tolnay was previously married to Iván Darvas (1947 - 1959) and Ákos Ráthonyi (1937 - 1945).

Klari Tolnay had an encounter with Sándor Márai (1945).

About

Hungarian Actress Klari Tolnay was born on 17th July, 1914 in Budapest, Hungary and passed away on 27th Oct 1998 Budapest, Hungary aged 84. She is most remembered for Katyi. Her zodiac sign is Cancer.

Klari Tolnay is a member of the following lists: 1998 deaths, 1914 births and Hungarian film actors.

Contribute

Help us build our profile of Klari Tolnay! Login to add information, pictures and relationships, join in discussions and get credit for your contributions.

Relationship Statistics

TypeTotalLongestAverageShortest
Married2 13 years 12 years 11 years
Encounter1 76 years, 10 months - -
Total3 76 years, 10 months 33 years, 7 months 11 years

Details

First Name Klari
Last Name Tolnay
Maiden Name Rózsi Tolnay
Age 84 (age at death) years
Birthday 17th July, 1914
Birthplace Budapest, Hungary
Died 27th October, 1998
Place of Death Budapest, Hungary
Buried Farkasreti Cemetery, Farkasrét, Hegyvidék, Budapest, Hungary
Height 5' 3" (160 cm)
Build Average
Eye Color Grey
Hair Color Grey
Zodiac Sign Cancer
Sexuality Straight
Religion Christian
Ethnicity White
Nationality Hungarian
Occupation Text Actress
Occupation Actress
Claim to Fame Katyi
Year(s) Active 1934–1989, 1934–1998
Friend Péter Müller

Klári Tolnay (17 July 1914 – 27 October 1998) was a Hungarian actress. She received the Kossuth Prize in 1951 and 1952.

More about Klari Tolnay
Less about Klari Tolnay
edit

Dating History

Partner Comparison

NameAgeZodiacOccupationNationality
Klari Tolnay84 CancerActress
Hungarian
Iván Darvas81 GeminiActor
Hungarian
Sándor Márai88 AriesWriter
Hungarian
Ákos Ráthonyi113 AriesFilm Director
Hungarian

Children

NameGenderBornAgeOther Parent
ZsuzsannaFemale16th January, 194081 years oldÁkos Ráthonyi

Filmography

FilmYearCharacterType
Egy igazi bohóc1991HerselfTV Movie
Szoba kiáltással1990Szeréna néni (voice)Movie
Willy the Sparrow1989Verbéna (voice)Movie
A vörös grófnö1985Geraldin, Károlyi nevelõanyjaMovie
Kojak Budapesten1980SzalánczynéMovie
Legato1978Zarkóczy RózsikaMovie
Ballagó idö1976NagymamaMovie
Volt egyszer egy család1972Bujták grófnõMovie
Reménykedök1971Endrényiné, EmmiMovie
A danaida1971Nóra (as Tolnai Klári)TV Movie
Szabad, mint a madár1971PersephoneTV Movie
Szerelmi álmok - Liszt1970Kozima, Liszt leányaMovie
Les enquêteurs associés1970Regina CorbanyTV Show
Hatholdas rózsakert1970Ilka néniMovie
Elsietett házasság1968Özvegy Komáromi GézánéMovie
A koppányi aga testamentuma1967Babocsi GáspárnéMovie
Utószezon1967SzilágyinéMovie
Az özvegy és a százados1967Frau HolloMovie
Father1966AnyaMovie
Pacsirta1963Tóni, VajkaynéMovie
Angyalok földje1962Miklós anyjaMovie
Fagyosszentek1962Gyepes feleségeMovie
Katyi1942Katyi, Varga KatóMovie
Egy csók és más semmi1941Nadányi Ervinné,AnniMovie
Az ördög nem alszik1941ÉvaMovie
Néma kolostor1941BettiMovie
Zavaros éjszaka1940Buday KláriMovie
A szerelem nem szégyen1940Suzanne,francia nevelõnõMovie
Wedding in Toprin1939A gróf feleségeMovie
Bors István1939IlonkaMovie
The Lady Is a Bit Cracked1938Takács Klári,BimbiMovie
Döntö pillanat1938Éva, Bálint Gábor feleségeMovie
Magdát kicsapják1938Makray Erzsébet,a kereskedelmi levelezés tanárnõjeMovie
A kölcsönkért kastély1937Mary,Gruber lányaMovie
Az én lányom nem olyan1937Gitta,Hubay Péter lányaMovie
Légy jó mindhalálig1936Bella, Viola húgaMovie
Meseautó1934Sári (as Tolnai Klári)Movie
The New Relative1934KenyereslányMovie
Show More
Show Less

Discussions

Recommended

Contributors

Top Contributors for Klari Tolnay

Edit Page

Help keep Klari Tolnay profile up to date.

Six Degrees

Six Degrees Connections

Connect any celebrity with Klari Tolnay to see how closely they are linked... romantically!

&
Recent connections involving Klari Tolnay